Wyszło rewelacyjne, zniknęło bardzo szybko. Goście zachwyceni. Polecam
Suszone grzyby zalać wrzącą wodą i zostawić na godzinę. Następnie wyjąć i bardzo drobno posiekać. Wody nie wylewać,
Pieczarki umyć osuszyć i pokroić bardzo drobno. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i obsmażyć pieczarki. Doprawić solą i pieprzem. Na koniec jak już woda z grzybów odparuje dodać suszone grzyby. Chwilkę jeszcze wszystko razem smażyć. Ja po usmażeniu delikatnie zmiksowałam, tak też Wam radzę. Grzyby muszą być dobrze doprawione.
Jeśli kupicie pałki z kością to musicie je wyciąć. Naciąć wzdłuż kościa i ostrym nożem odciąć mięso od kościa.
Mięso rozbić i doprawić solą, pieprzem ziołowym, papryką słodką i ostrą.
Na każdym płacie mięsa rozłożyć farsz grzybowy i dokładnie zawinąć. Następnie dodatkowo zawinąć zrazika w szynkę parmeńską.
Na patelni na której smażyły się grzyby obsmażyć roladki. Jak już się przyrumienią zdjąć je z patelni i położyć do żaroodpornego naczynia. Na patelnię wlać pomidory z puszki i dodać majeranek. Gotować aż woda z pomidorów trochę wyparuje. Doprawić ponownie do smaku solą i pieprzem, ale tym razem czarnym. Wlać wodę w której moczyły się suszone grzyby. Zalać tym wszystkim zraziki. Zamknąć naczynie i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200C.
Piec 35-40 minut.
Można sos zagęścić. wyjąć zraziki i sos wlać do garnuszka. Mąkę rozmieszać w małej ilości wody i wlać do gotującego się sosu. Wymieszać.
Danie pyszne polecam.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.