Przygotowanie tego schabu jest niezwykle proste. 

schab na chleb

Robiłam już taki sposób schab, ale tym razem inaczej doprawiła.

Do garnka włożyć schab, zalać wodą i wywarem lub tylko wywarem. Dodać wszystkie składniki, wymieszać. Wstawić garnek na ogień i zagotować. Schab gotować od zagotowania się wody 8 minut. Następnie zdjąć z ognia, przykrywka musi być przykryta. Zostawić aż całkowicie ostygnie. Sprawdzić smak w razie gdyby nie było wystarczająco soli doprawić. Woda musi być delikatnie przesolone. Musi być czuć sól, ale nie przesolić za mocno. Brzmi to trochę skomplikowanie , ale dacie radę ???

Następnie ponownie doprowadzić do wrzenia i gotować kolejne 8-10 minut. Zależy jaki gruby jest schab. Mój nie był zbyt gruby więc wystarczyło 8 minut. Ponownie zostawić aż ostygnie. Już jest gotowy do jedzenia.

Smacznego.