Idealne danie na imprezy rodzinne i święta. Znika w zaskakującym tempie. Jest pyszne, polecam
Mięso schabowe pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Rozbić schabowe i doprawić solą i pieprzem. Każdy płat mięsa zamoczyć w jajku i potem obtoczyć w bułce tartej. Smażyć każdy kotlet na złoty kolor ( z obydwu stron) na bardzo dobrze rozgrzanej patelni. Oczywiście na oleju 🙂
Usmażone kotlety rozłożyć na duży talerz, taki który później można włożyć do piekarnika.
Przygotowanie grzybów – kurki odcedzić, na patelni roztopić masło i wrzucić grzyby. Smażyć chwilkę aż grzyby lekko się podsmażą. Wlać śmietanę, doprawić do smaku solą i pierzem. Gotować chwilkę, żeby nadmiar płynu wyparował. Dodać posiekany koperek, wymieszać i wylać wszystko na usmażone kotlety.
Można podawać na zimno jak i na ciepło. Ja przed podaniem wstawiłam do mocno nagrzanego piekarnika na 10 minut.
Danie jest pyszne, polecam.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.