Idealne danie na imprezy rodzinne i święta.  Znika w zaskakującym tempie. Jest pyszne, polecam

schabowe

Mięso schabowe pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Rozbić schabowe i doprawić solą i pieprzem. Każdy płat mięsa zamoczyć w jajku i potem obtoczyć w bułce tartej. Smażyć każdy kotlet na złoty kolor ( z obydwu stron) na bardzo dobrze rozgrzanej patelni. Oczywiście na oleju 🙂

kurki w śmietanie

Usmażone kotlety rozłożyć na duży talerz, taki który później można włożyć do piekarnika.

Przygotowanie grzybów – kurki odcedzić, na patelni roztopić masło i wrzucić grzyby. Smażyć chwilkę aż grzyby lekko się podsmażą. Wlać śmietanę, doprawić do smaku solą i pierzem. Gotować chwilkę, żeby nadmiar płynu wyparował. Dodać posiekany koperek, wymieszać i wylać wszystko na usmażone kotlety.

Można podawać na zimno jak i na ciepło. Ja przed podaniem wstawiłam do mocno nagrzanego piekarnika na 10 minut.

Danie jest pyszne, polecam.