Przepyszne krewetki, mniam.
Krewetki włożyć na sitko i przelać gorącą wodą. Odcedzone włożyć do miski i skropić sokiem z cytryny.(mniej niż z połówki cytryny, tylko skropić) Na dobrze rozgrzanej patelni z małą ilością oleju włożyć krewetki, drobno pokrojoną chilli i pokrojone pieczarki. Smażyć 2 minuty, mieszając.
Dodać sól, pieprz, tymianek, sos chilli, pomidorki koktajlowe pokrojone w połówki, przecier pomidorowy, serek topiony, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Smażyć do momentu, aż serek topiony się rozpuści, dolać trochę wody i gotować na małym ogniu kilka minut.
Doprawić do smaku. Powinno być ostre. Jeżeli sos jest za rzadki, można go zagęścić mączką ziemniaczaną rozmieszaną w małej ilości wody, dodać do sosu i zagotować. Podawać z ryżem.
Smacznego
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.