Takie kluseczki robiła moja mama, można je jeść w rosole czy innych zupach.
Jajko roztrzepać widelcem, dodać mąkę, wodę i sól. Dokładnie utrzeć za pomocą widelca .
Zagotować wodę, lekko osolić. Do gotującej się wody wrzucać kluseczki, co jakiś czas zamieszać. Ciasto nabierać widelcem i lekko nim potrząsając wlewać ciasto do gotującej się wody. Gotować około 1 minuty.
Odcedzić kluski przez durszlak, wypłukać pod bierzącą wodą. Tak przygotowane kluseczki są już gotowe do użycia.
Smacznego.
http://apetyczna-kuchnia.blogspot.com/
6 lipca, 2016 o 21:33
Mama takie robiła:)
kuchcik8
6 lipca, 2016 o 21:40
Moja też, właściwie do dzisiaj. Zawsze jak przyjeżdżam robi dla nas zupę mleczną z takimi kluseczkami. Tylko , że wtedy gotuje się je w mleku. Pozdrawiam
malgorzatagostomczyk@poczta.onet.pl
23 sierpnia, 2016 o 21:30
pychotka
kuchcik8
23 sierpnia, 2016 o 22:04
Dziękuje, cieszę się. Pozdrawiam serdecznie