Jest to następny przepis na bananowe placuszki,ale trochę inaczej, uwielbiam takie słodkości .
Do naczynia miksującego wrzucić wszystkie produkty ciasta, dobrze wymieszać. Na mocno rozgrzanej patelni rozpuszczamy miód i wrzucić pocięte w plasterki banany. Smażyć do momentu aż banany zmienią swój kolor. Banany muszą zachować swój kształt, nie zróbcie papkę.
Smażyć placuszki na mocno rozgrzanej patelni bez tłuszczu, podczas smażenia lekko zmniejszamy temperaturę smażenia.
Położyć kilka plasterków banana na ciasto, jak już na górnej powierzchni placuszków widać bąbelki, dziurki. Oznacza to że są już przesmażone i czas je odwrócić i smażyć z drugiej strony.
Do smażenia takich placuszków musi być dobra teflonowa patelnia.
Górę placuszków udekorować miodowymi bananami.
Smacznego
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.