Mój pomysł na pyszny obiadek, życzę smacznego.

Polędwiczki pokroić na plastry o grubości 1-1,5 cm.  Lekko spłaszczyć, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką, przyprawą z suszonych pomidorów. Polać oliwą z suszonych pomidorów. Zostawić najlepiej na drugi dzień, ale nie jest to konieczne.

Na patelnię wlać oliwę z suszonych pomidorków i obsmażyć na niej polędwiczki na złoty kolor. Następnie wrzucić pokrojoną w piórka cebulkę, smażyć co jakiś czas zamieszać. Wrzucić pieczarki przekrojone na pół, wymieszać. Smażyć jeszcze chwilkę. Wlać wodę, tyle żeby mięso było przykryte. Dodać listki laurowe, pokrojone na małe kawałki suszone pomidorki,  zagotować i doprawić do smaku. Gotować aż mięso będzie miękkie.

Na koniec wlać śmietanę, dodać pokrojony drobno koperek, wymieszać

Życzę smacznego. Polecam