Możecie użyć innego sera, ale musi być taki co podczas podgrzania nie rozlewa się tylko mięknie. Tak przygotowane szaszłyki są pycha.
Przygotowanie marynaty – do miseczki wrzucić wszystkie składniki marynaty, wymieszać.
Przygotowanie krewetek – krewetki jeśli są mrożone zalać wrzącą wodą. Zostawić na kilka sekund odcedzić. Włożyć krewetki do miseczki i skropić sokiem z cytryny.
Zalać krewetki marynatą i zostawić na 30 minut do godziny.
Ser pokroić w małe kostki. Na patyczki nabić krewetki na przemian z kawałkami sera. Położyć na tackach do smażenia na grillu i zalać marynatą. Delikatnie posolić.
Smażyć na gorącym grillu kilka minut. Około 2-3 minut.
Podawać z dowolną sałatką.
To było pyszne polecam.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.