Jest to super pomysł na ziemniaki, czasami jednego dnia ugotujemy za dużo i szkoda zmarnować. Smakują wybornie, przypominają mi czasy jak byłam mała a to było dawno oj dawno 🙂
Ziemniaki oskrobać i pokroić w duże kawałki, albo ugotować w całości. Uważać żeby nie rozgotować ziemniaków, odstawić do przestudzenia.
Patelnię rozgrzać bardzo mocno z odrobiną oleju. Pokrojone ziemniaki położyć na patelni, posypać tymiankiem, smażyć na dużym ogniu, nie przewracamy za często,
Smażyć tak długo aż ziemniaki będą przesmażone, chrupkie. Jest to super pomysł na obiad bezmięsny , wystarczy usmażyć jajka i surówka, obiad że palce lizać.
Polecam
Monika
26 sierpnia, 2018 o 17:30
Moja teściowa robi takie ziemniaczki z majerankiem i cebulą. Pycha :). Pewnie Twoje też :).
Maria Gorlik
26 sierpnia, 2018 o 21:51
Bardzo je lubię. Spróbuję zrobić takie jak Twoja teściowa 🙂 Pozdrawiam