Zrobiłam ją wczoraj czyli dwa dni przed świętami Wielkanocnymi. Chciałam zrobić coś nowego i podzielić się z Wami dobrym przepisem. Babka jest pyszna, nic sucha. Polecam.

Masło z cukrem utrzeć na błyszczącą i  gładką masę. Następnie podczas ucierania dodawać po jajku. Za każdym razem wmieszać dokładnie jajko w masę.

Do masy dodać przesianą przez sitko mąkę, proszek do pieczenia i proszek budyniowy. Wlać olej, ocet i olejek cytrynowy. Dokładnie wymieszać.

Blaszkę do gotowania babki wysmarować tłuszczem i obsypać kaszą manną. Wlać ciasto do blaszki i dokładnie zamknąć.

Do dużego garnka wlać letnią wodę i włożyć  foremkę z babką. Doprowadzić do wrzenia a następnie zmniejszyć temperaturę do minimum. Woda musi się lekko gotować.  Gotować babkę 1 godzinę i 10 minut. Następnie wyjąć formę z babką i otworzyć ją. Po 10 minutach wyjąć babkę z formy. Zimną babkę polać lukrem i dowolnie udekorować.

Babka jest pyszna. Smacznego.