Pyszne ciasteczka, naprawdę warto je zrobić. Przepis dostałam od koleżanki, zawsze robią te ciastka na drogę jak jadą na narty. Każdy się nimi zajada. Dziękuję Martyna, były pycha 🙂
Do dużej miski wsypać mąkę, cukier, cukier waniliowy, jogurt, dodać pokrojone na drobno masło. Zagnieść rękoma na gładką masę i uformować kulę. Włożyć ciasto na 30 minut do lodówki.
Partiami rozwałkować ciasto i wycinać kwadraty 5 cm x 5 cm. Na każdy nałożyć łyżeczkę marmolady i złożyć w trójkąt sklejając tylko u góry.
Rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 220 C i piec 10 minut. Ciasteczka muszą się lekko zarumienić.
Położyć na talerzu i posypać cukrem pudrem.
paulina
13 marca, 2016 o 17:46
A co z jogurtem naturalnym?
kuchcik8
13 marca, 2016 o 20:35
Już dopisałam
kluska06121387@gmail.com
13 marca, 2016 o 17:51
A co z jogurtem naturalnym?
kuchcik8
13 marca, 2016 o 17:58
Dodać go razem ze wszystkim
Malgosia
9 lutego, 2022 o 08:28
Te ciasteczka są naprawdę rewelacyjne ! Kruche i pyszne , wielkość taka „na raz „😊polecam
Maria Gorlik
10 lutego, 2022 o 07:49
Super, dziękuje za komentarz. Pozdrawiam
Dominika
10 czerwca, 2023 o 13:14
Ile wyjdzie ciasteczek z tego przepisu?
Maria Gorlik
17 czerwca, 2023 o 17:32
Nie pamiętam, przykro mi. Pozdrawiam