Jest to jeden z moich pierwszych przepisów. postaram się zrobić dla Was je jeszcze raz i dodać ładne zdjęcia 🙂

Drożdże rozgnieść, rozmieszać w małej ilości wody. Mąki przesiać dodać wszystkie składniki i rozmieszane drożdże.

Dokładnie zagnieść ciasto. Gdyby się kleiło do rąk dodać trochę więcej mąki. Musi być ładnie wyrobione na gładką, sprężystą masę.

Ja mam maszynę do pieczenia chleba i wyrobiłam ciasto w maszynie. Łatwo i bez wysiłku.

Dobrze wyrobione ciasto włożyć do miski lekko posmarowanej oliwą.  Przykryć miskę ręcznikiem. Wstawić do lodówki na całą noc.

bułki

Rano formować bułeczki. Położyć je na ręczniku kuchennym i zostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu.

błyskawiczne bułki

Jak już powiększą swoją objętość, posmarować żółtkiem i posypać ziarnami, takie jakie każdy lubi. Włożyć bułki  do nagrzanego piekarnika do 220 stopni. Następnie zmniejszyć do 200

Piec około 30 minut w temperaturze 200 stopni

Jak nabiorą złotego koloru powinny być gotowe.