Obiadek był pyszny, polecam.

Papryki umyć, przekroić na pół i wyciąć błonki. Rozłożyć na dnie żaroodpornego naczynia.

Przygotowanie farszu – na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną drobno cebulkę. Jak cebulka lekko zmięknie to wrzucić czosnek. Cukinię obrać usunąć gniazda nasienne – pokroić w drobną kostkę. Pomidory sparzyć. Następnie zdjąć skórkę i pokroić na małe kawałki.  Pieczarki przekroić na pół. Na patelnię wrzucić mięso mielone i smażyć aż straci kolor surowizny. Następnie dodać cukinię, pieczarki doprawić solą i pieprzem. Smażyć chwilkę. Wlać passatę, dodać bazylię, chili, wymieszać i ponownie doprawić do smaku.

Gotować około 5 minut. Farsz włożyć do papryk, położyć plasterek sera na każdą paprykę. Nadmiar farszu rozłożyć pomiędzy paprykami. Gdyby farsz był zbyt suchy dodać wody. Pamiętajcie jednak że papryki muszą być faszerowane farszem bez dużej ilości  płynu. Natomiast płyn (sos) wlać na dno naczynia.

Pieczenia – nagrzać piekarnik do 180 C i piec 40 minut. Naczynie musi być przykryte.

Smacznego.