Bardzo szybki i pyszny deserek. Nic trudnego, polecam. Z gałką lodów to już jest rewelacja.
Jabłka obrać i pokroić na cienkie plasterki. Oczywiście wyciąć gniazda nasienne. Naczynie do zapiekania posmarować delikatnie masłem. Teraz rozłożyć jabłuszka na dnie naczynia.
Przygotowanie kruszonki – wszystkie składniki kruszonki wrzucić do miski. Szybko zagnieść dłońmi, tworząc kruszonkę. Wszystkie trzy składniki muszą się połączyć.
Rozłożyć kruszonkę na jabłkach.
Pieczenie – nagrzać piekarnik do 180 C i piec 35-40 minut. Kruszonka powinna się zarumienić.
Serwowanie – można podawać na ciepło z gałką lodów waniliowych. Na zimno też jest dobre.
Dana
12 grudnia, 2018 o 22:41
Uwielbiam taki deser, szybko i pysznie.
Maria Gorlik
12 grudnia, 2018 o 22:45
Bardzo proste w wykonaniu, każdy będzie zadowolony. Pozdrawiam