Bardzo dobra karkóweczka, miękka i aromatyczna. Idealna na niedzielny obiad.
Wykonanie – karkówkę pokroić w plastry grubości 1 cm, doprawić solą, pieprzem, papryką ostrą, suszonymi ziołami, na koniec posmarować plastry karkówki ketchupem z dwóch stron. Wstawić do lodówki na godzinę, można dłużej to zawsze dobrze działa na mięso.
Na rozgrzanej patelni podsmażyć plastry mięsa z dwóch stron, lekko muszą się zarumienić, dodać drobno pokrojoną cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę ,por pokrojony w paseczki, vegetę i smażymy chwilkę aż cebulka lekko zmieni kolor.
Zdjąć plastry mięsa z patelni i położyć do naczynia w którym będziemy piec. Na tej samej patelni podsmażamy drobno pokrojone pieczarki.
Wlać około pół szklanki wody, dobrze wymieszać i wylać na mięso
Pieczenie – zamknąć naczynie i wstawić do nagrzanego piekarnika do 220 stopni i piec godzinę. Po tym czasie odkryć pokrywkę i piec jeszcze 15 minut
Podawać z ziemniakami lub kaszą. Pyszny sos się wytworzył, gotowe do jedzenia, polecam.
Smacznego
Smacznego
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.