Bardzo proste i szybkie w wykonaniu. Doskonale nadaje się na prywatki, uroczystości rodzinne i normalne obiadki. Możecie podawać z ziemniakami, frytkami i same mięsko.
Do zrobienia takiej kieszonki , musi być duży schab. Dokładnie go rozbić, doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Na jednej części schabu położyć plasterek sera i ananasa. Ja maiłam takie pocięte, ale możecie dodać okrągły plasterek, dodatkowo można posypać suszonym oregano. Spiąć wykałaczkami.
W jednej miseczce lekko rozbić jajko, do drugiej nasypać bułkę tartą. Kieszonki schabowe zamoczyć w jajku i obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej, temperatura powinna być dość wysoka i smażyć z dwóch stron chwilkę. Nie trzeba zbyt długo smażyć, ponieważ schab smaży się bardzo szybko. Powinny ładnie się zarumienić 🙂
Po rozkrojeniu ser powinien się pięknie rozlać. To jest pyszne, mniam
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.