To jest takie ciasto że jak zjesz jeden kawałek to zaraz sięgasz po następny. Pycha
Ciasto – Wszystkie składniki ciasta zagnieść ręką. Składniki muszą się połączyć w jednolitą masę. Podzielić ciasto na dwie równe części. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i rozłożyć jedną część ciasta.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 C, przez 15-20 minut. W ten sam sposób upiec drugi placek. Ostudzić.
Śmietanę ubić na sztywną masę, na koniec wsypać śmietan fix i chwileczkę jeszcze miksować. Rozłożyć śmietanę na pierwsze ciasto i przykryć drugim.
Na drugie ciasto rozłożyć masę toffi.
Masa słonecznikowa – roztopić masło na patelni, wsypać cukier i słonecznik. Chwilkę smażyć, aż słonecznik lekko zbrązowieje i stanie się chrupiący. Lekko przestudzić i rozsypać na masie toffi.
gin
5 października, 2016 o 19:19
Ten chrupiący słonecznik na wierzchu kusi mnie najbardziej 🙂
kuchcik8
5 października, 2016 o 19:21
Bo wiesz co dobre pozdrawiam