Wspaniała ryba, dużo pięknego mięsa i mało ości.

Łososia umyć, usunąć skórę,  wysuszyć papierowym ręcznikiem. Przyprawić solą i pieprzem, odłożyć na bok. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju, smażyć szpinak, dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku,  serek topiony i kulkę mozzarelli. Doprawić do smaku solą i pieprzem

Smażyć tak długo aż szpinak się usmaży i serki rozpuszczą, ciągle mieszając.

Rozwinąć ciasto francuskie, na środek położyć łososia.

Łososia przykryć sos serowym ze szpinakiem.

pieczony łosoś

Zawinąć łososia, posmarować żółtkiem i piec w nagrzanym piekarniku do 180 C, 30 minut.

Ciasto z góry powinno się ładnie zarumienić

łosoś w cieście francuskim

Smacznego

łosoś