Pyszne danie, smaki super się ze sobą łączą. Można podać to danie z ziemniakami, makaronem lub ryżem.
Zdjąć skórę z pałek, wyciąć kości. Lekko rozbić, doprawić solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką. Obsypać suszonym oregano.
Na każdym płacie mięsa położyć kawałek mozzarelli i suszony pomidorek. Zawinąć w rulonik i obwinąć kawałkiem szynki parmeńskiej.
Na patelni rozgrzać olej i położyć roladki, lekko obsmażyć ze wszystkich stron. Dodać pokrojone na cztery części pieczarki i chwilkę smażyć. Wlać pomidory z puszki dodać suszoną bazylię. Dodać tyle wody, żeby roladki były przykryte do 3/4 wysokości. Doprawić do smaku solą.
Gotować na małym ogniu około 30 minut. Sprawdzić czy wystarczająco miękkie.
Można wlać trochę śmietany, ale nie jest to konieczne.
Pycha, polecam.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.