Użyłam do tej potrawy brązowego makaronu, zawsze się obawiałam, że smak nie taki, że popsuje potrawę. Dzisiaj już wiem jest bardzo dobry, zdrowy i nie tuczy jak biały makaron.
Mięso mielone, cebulka poszatkowana, majeranek, jajko, odciśnięta bułka, sól, pieprz do smaku, wymieszać. Uformować małe klopsiki, odłożyć na bok.
W garnuszku rozgrzać olej, podsmażyć cebulkę z czosnkiem na złoty kolor. Wlać puszkę pomidorów, wodę,wywar, dodać odcedzoną kukurydzę i fasolkę, posiekaną papryczkę chilli. Doprowadzić do wrzenia, wrzucić klopsy, zmniejszyć gaz. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować 10-15 minut.
Jeśli lubicie bardziej ostro można dodać o jedną papryczkę chilli więcej.
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Na talerz lub miseczkę wyłożyć makaron i polać sosem pomidorowym z klopsami. Smacznego
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.