Przepyszne ptysie, idealne do niedzielnej kawki.

Roztopić masło w wodzie, dodać sól, zagotować. Dodać przesianą mąkę i szybko mieszaj, ciągle gotując.

IMG_3430

Zdjąć garnek z ognia jak ciasto będzie odchodziło od garnka i gładkie, lśniące.

Po przestudzeniu dodać po jednym jajku. Dobrze wymieszać do uzyskanie gładkiej konsystencji ciasta.

IMG_3431

Masę nałożyć do rękawa cukierniczego, albo łyżką. Formować ptysie.

Nagrzać piekarnik do 200 C  i piec 20 – 30 minut. Nie otwierać piekarnika , bo opadną !!!!!!!!!!!!!!!!

IMG_3436

Przekroić na pół zaraz jak są gorące, ostudzić.

Ubić śmietanę z cukrem pudrem, owoce umyć, osuszyć.

IMG_3432

Śmietanę z owocami nałożyć do środka. Posypać cukrem pudrem.

IMG_3441

Smacznego.