Podobną roladę już mam , ale tym razem trochę ją urozmaiciłam i zmieniłam. Jest pyszna, można ją podać z ziemniakami i jako danie na imprezy, tylko pokrojona w płasty i wyłożona na półmisku. Super smakuje także na zimno, można podać ją z sosem czosnkowym,chrzanowym, mniam.
Schab rozkroić wzdłuż dłuższego boku tworząc 1 cm długi plaster mięsa. Mięso doprawić z dwóch stron solą, pieprzem, suszoną bazylią. Na suchej patelni obsmażyć plasterki wędzonego boczku, aż staną się chrupiące. Na płacie mięsa rozłożyć plastry sera, boczek wędzony i świeże listki bazylii, zawinąć mocno i obwiązać nitką.
Na tej samej patelni na której smażył się boczek, obsmażyć schab z wszystkich stron, boki też, aż stanie się mocno zarumieniony. Włożyć do rękawa do pieczenia , na patelnię wlać trochę wody, zagotować wymieszać i wlać do rękawa, zamknąć rękaw. Lekko potrząsnąć workiem z mięsem.
Piec w 160 C przez godzinę i 15 minut, potem przestudzić i zdjąć nitkę. Mięsko jest pyszne bardzo polecam, myślę że proste w wykonaniu.
Smacznego
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.