Pyszny obiad z tego wyszedł, czułam się jak w Manekinie. Z tą różnicą, że sama musiałam wszystko zrobić 🙂 ja to lubię, a jeszcze jak smakuje to już super.
Przepis na naleśniki znajdziecie tutaj naleśniki wytrawne
Nadzienie – na patelni z odrobiną oleju obsmażyć drobno pokrojoną cebulkę na złoty kolor. Dodać posiekane ząbki czosnku i znowu chwilkę smażyć. Teraz już kolej na mięso mielone, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, bazylią suszoną. Smażyć tak długo, aż mięso straci kolor surowizny. Na patelnię wrzucić pokrojone w plasterki pieczarki, papryki oczyszczone i pokrojone w kostkę i chilli. Smażyć, co jakiś czas mieszając chwilkę.
Wlać sos ajwar lub dowolny sos pomidorowy. Zagotować i doprawić do smaku. Jeśli będzie za gęste podlać lekko wodą, ale nie za dużo.
Na koniec wrzucić pokruszoną mozzarellę i potarty ser. Podgrzewać, aż sery się rozpuszczą.
Nadzienie położyć na naleśniku, zawinąć. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 C i piec około 10 minut. Jak dotkniesz naleśnika powinnien być lekko podpieczony.
Podawać można z dowolną sałatą i polane sosem np czosnkowym. To już wtedy będzie” miód malina” 😉
Przepis na sos czosnkowy znajdziecie tutaj sos czosnkowy
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.