Dostała kilka bażantów od znajomego. Pyszne zdrowe mięsko, ale możecie zrobić z kurczaka lub innego mięsa.

curry

Mięso pokroić na małe paseczki. Jeśli macie całą trawę cytrynową należy ja rozbić, żeby uzyskać więcej smaku. Na koniec po ugotowaniu wyrzucić trawę.

curry

Czosnek obrać i posiekać na miazgę, imbir zetrzeć na tarce, chili rozciąć i usunąć nasionka i błonki.

Do woka wlać olej, rozgrzać. Dodać czosnek, chili, imbir, pastę z krewetek, pastę curry, sos rybny, sos sojowy, pokruszone liście keffir, cukier. Wszystko razem wymieszać i chwilkę smażyć. Około 30 sekund, ale cały czas mieszać. Wrzucić pokrojone w paski mięso i smażyć aż mięso straci kolor surowizny.

Wlać wodę, mleczko kokosowe, sok z limonki i wymieszać. Gotować około 15 minut. Podawać z ryżem. Każdą porcję obsypać kolendrą i prażonymi orzeszkami.

Smacznego.