Bardzo dobre śniadanie, można takie muesli dodać do jogurtów, jeść z mlekiem itp. Robiąc samemu macie pewność co jecie. produkty dodane świeże i zdrowe.
Do miski dodać wszystkie orzechy i migdały, jakie dodacie to zależy od Was, zmielić je za pomocą blendera na drobne kawałki, ale muszą być wyczuwalne, nie zmielcie na proszek .
Do dużej miski wsypać rozdrobnione orzechy i migdały, dosypać ziarenka słonecznika i dyni, dodać miód, olej kokosowy, dokładnie wymieszać i rozłożyć na dużej blaszce.
Nagrzać piekarnik do 150 C i wstawić blaszkę, piec godzinę do półtora godziny. Muesli musi nabrać złotego koloru. Co 15 minut całość dokładnie przemieszać. Jak już muesli jest przypieczone dodać nasionka goji i rodzynki, wymieszać, piec jeszcze 5 minut. Uważać żeby nie przypiec za mocno. Z tymi piekarnikami jest różnie. 🙂
Wyjąć z piekarnika i ostudzić, co chwilkę mieszając. Muesli musi być całkowicie zimne, wtedy można włożyć do dużego słoika.
Cieszę się że je zrobiłam jest pyszne, jutro zjem na drugie śniadanie z jogurtem naturalnym, mniam 😉
Lula
8 sierpnia, 2016 o 22:03
Trochę przesadziłam z długością pieczenia, więc moje muesli jest lekko spieczone…:D ale i tak są pycha!
polecam:)
kuchcik8
8 sierpnia, 2016 o 22:06
Dziękuje za komentarz, cieszę się i pozdrawiam