Takie danie będzie super na imprezy jak i na codzienny obiad. Polecam

klopsy

Mięso mielone wrzucić do miski, dodać jajko, majeranek, chili, doprawić do smaku solą i pieprzem. Na patelni roztopić masło i obsmażyć cebulkę na zloty kolor. Następnie dodać drobno pokrojone pieczarki i smażyć aż pieczarki się przesmażą. Lekko wszystko przestudzić i dodać do mięsa. Mozzarellę pokroić w drobną kostkę i wrzucić do mięsa. Kapelusze pieczarek umyć,  osuszyć i obsypać solą i pieprzem.

Zagotować wodę, wrzucić kaszę i gotować 10 minut. Odcedzić i dodać do mięsa. Ponownie wymieszać i doprawić w razie potrzeby.

Kapelusze grzybów odwrócić do góry dnem i nałożyć porcje mięsa.

Nagrzać piekarnik do 180 C i piec grzybki 30 minut. Następnie przykryć płatem sera i piec jeszcze 5 minut.

Podawać z surówkami lub warzywami gotowanymi.

Polecam, mi bardzo bardzo smakowało.