Zrobiłam dzisiaj zielone pesto i zaraz część wykorzystałam do makaronu, ale jeżeli nie macie swojego pesto , to proponuję wykonać je teraz. Przepis jest na moim blogu, ale zróbcie z połowy porcji. Przepis na pesto patrz tu Domowe zielone pesto
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie , odcedzić.
Na tej samej patelni na której prażyły się orzeszki, smażyć piersi kurze wcześniej pokrojone w mniejsze kawałki i przyprawione solą , pieprzem, papryka słodką i chilli w proszku. Jak lekko zbrązowieją dodać pokrojone w plasterki pieczarki, smażyć aż grzyby będą przesmażone a mięso zarumienione i przesmażone.
Do miseczki lub naczynia miksującego włożyć 2-3 łyżki zielonego pesto i śmietanę ,ser, dokładnie mieszamy. Thermomiks, czas 8sek, obroty 7
Wrzucić makaron na patelnię na której jest mięso , wlewamy sos z pesto.
Wszystko dokładnie wymieszać i smażyć na niskiej temperaturze przez chwilkę.
Włożyć makaron na talerze, polać sosem i gotowe do jedzenia.
Bardzo smaczne, mój mąż był zachwycony.
Smacznego
Małgosia
10 kwietnia, 2014 o 20:44
pycha wygląda….., jutro robię ,
a jaki pięęękny garnek!!!:)))
kuchcik8
11 kwietnia, 2014 o 18:13
I pięknie smakuje, a co do garnka to moje ulubione garnki, trochę ciężkie ale uwielbiam je 🙂 pozdrawiam