Moja kolacja dzisiaj. Naprawdę pycha, ostrość proszę dostosujcie do Waszych upodobań. szybki pomysł na kolacje dla przyjaciół i gości 🙂 Z tej porcji wychodzi około 7-8 tortillas
Wykonanie farszu – tortille użyłam gotowe. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć pokrojoną cebulkę. Jak już cebulka zmieni kolor surowizny dodać posiekane ząbki czosnku. Smażyć aż mięso straci kolor surowizny. Dodać mięso, doprawić solą pieprzem, papryką ostrą i wędzoną w proszku. Smażyć chwilkę. Następnie dodać przecier pomidorowy, zioła, pomidory z puszki, mieszankę meksykańską razem z wodą, kukurydzę, pokrojone w kostkę papryki, pokrojone w drobną kostkę pomidorki, posiekane chili.
Gotować aż woda prawie wyparuje, ale nie zróbcie zbyt suche. W razie potrzeby doprawić do smaku. Jeśli będzie za mało pikantne, doprawić zmielonymi płatkami chili.
Płat tortilli położyć na talerzu, na połowie rozsypać potarty ser. Na serze rozłożyć część farszu, ponownie posypać serem. Zgiąć tortillę na pół, lekko przydusić.
Rozgrzać frill elektryczny i położyć tak przygotowaną tortillę. Zamknąć i smażyć aż przypali się pięknie od góry i ser się roztopi.
Podać można z sosem czosnkowym czy pomidorowym lub bez .
Danie super polecam.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.