Szybko i pysznie. Jest to propozycja dla zapracowanych. Idealne na imprezy lub miłą kolację w gronie rodziny.
Przygotowanie szpinaku – szpinak umyć i osuszyć. Na patelni rozgrzać masło o wrzucić posiekany drobno czosnek. Jeśli lubicie na ostro można dodać posiekaną chili. Lekko przesmażyć czosnek i chilli jeśli dodacie, następnie dodać szpinak. Doprawić odrobiną soli i pieprzu. Smażyć aż szpinak zmięknie i utworzy się papka.
Wykonanie – ciasto francuskie odwinąć, na środku rozłożyć plastry sera, na to masę ze szpinakiem. U góry pokruszyć kulkę mozzarelli. Boki ciasta ponacinać, tak żeby można było zapleść tz. warkocz
Ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem
Pieczenie – nagrzać piekarnik do 200 C i piec 20 minut.
Wojciech
5 stycznia, 2017 o 14:06
Bardzo dobry pomysł. Muszę wypróbować!
kuchcik8
5 stycznia, 2017 o 14:31
?
magda
6 kwietnia, 2017 o 13:31
Prze py szne! zamiast mozzareli można włożyć pierś z kurczaka i w ogóle rewelacja!
Maria Gorlik
6 kwietnia, 2017 o 13:40
Dziękuje za komentarz i pozdrawiam słodko ?
Rafał
8 kwietnia, 2017 o 20:50
Dobrze jest jak są zdjecia pomiędzy etapami robienia potrawy -tak jak tutaj. Ułatwia to przygotowanie. Danie siedzi w piekarniku 🙂
Maria Gorlik
8 kwietnia, 2017 o 20:56
Dziękuje i życzę smacznego. pozdrawiam