Polecam nawet tym co muszą mieć mięsko. To danie jest pyszne.
Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić pokrojoną szalotkę, ziarenka kolendry, czosnek i potarty imbir, smażyć 1 minutkę. Dodać grzybki, pokrojoną drobno chili, obraną i wydrążoną- pokrojoną w kostkę cukinię oraz pastę curry. Smażyć kolejne 2 minuty. Dodać pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę szparagową. Wlać mleko kokosowe i wodę. Wymieszać, doprawić solą. Gotować 10 minut na małym ogniu.
Brokuł podzielić na mniejsze kawałki. Do garnka dodać brokuł, groszek i ciecierzycę, gotować 1-2 minuty. Groszek powinien być chrupiący. Wrzucić szpinak, wlać sok z limonki i wymieszać.
Zrobiłam do tej potrawy chlebki nann, ale możecie podać z bułką. Bez niczego też będzie super.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.