Przepyszne, super smakują z sosem z kaczki oraz różnych mięs. My je uwielbiamy, często je robię. Można je też zamrozić i podgrzać gdy nie będziecie mieli wystarczająco dużo czasu na przygotowanie ich.

bułki na parze

Podgrzać mleko i do letniego dodać pokruszone drożdże. Następnie wrzucić pozostałe składniki i dokładnie wyrobić jak każde ciasto drożdżowe. Ciasto musi być gładkie i sprężyste. Włożyć ciasto do lekko wysmarowanej olejem miski, przykryć folią spożywczą i zostawić do wyrośnięcia.

pampuchy

Thermomix – wlać mleko, podgrzać 2 minuty 37 C, obroty 1

– dodać pokruszone drożdże, sól, cukier, wymieszać 30 sek, tem 37 C obroty 1

– dodać pozostałe składniki, czas 3,5 minuty, naczynie zamknięte, interwał

– odstawić do wyrośnięcia

bułki na parze

Ręce zamoczyć w mące i nabrać porcję ciasta i uformować bułkę. Położyć na lekko obsypanej mąką stolnicę.

W dużym garnku zagotować wodę i obwiązać gazę. Jak woda będzie się gotowała położyć na gazie pampuchy. Przykryć dużą miską i gotować 5 minut.

pampuchy z mięsem

Można ugotować pampuchy w parowarze, będzie szybciej i łatwiej.

Podawać gorące z sosami i mięsem. Są rewelacyjne z tej porcji wychodzi około 11-12 pampuch.