Bardzo pyszne danie zarówno dla dorosłych jak i maluchów. Mój prawie dwuletni wnuczek zajadał się aż mu się uszy trzęsły. Można zrobić bez krewetek.
Pałki kurze umyć osuszyć. Doprawić solą, pieprzem, kurkumą, curry i papryką ostrą w proszku. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kurczaka. Na patelnię wlać wodę i dalej gotować mięso około 5 minut. Podczas gotowania mięso odwrócić. Następnie wlać mleczko kokosowe, dodać imbir i gotować aż mięso będzie upieczone.
Dodać ciecierzycę razem z wodą, posiekaną chili i gotować aż ciecierzyca będzie dobra do jedzenia. Wrzucić obrane krewetki, dodać sok z cytryny i gotować aż krewetki zmienią kolor na różowy. Posypać posiekaną natką pietruszki, gotowe.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.