Madziunia dziękuję, to było pycha.
Twaróg zmielić przez maszynkę, lub dokładnie ugnieść. Do miski wsypać mąkę, cukier waniliowy, żółtko, szczyptę soli, dodać podkrojone w małe kawałki masło i zmielony twaróg. Szybko zagnieść ciasto w jednolitą masę.
Ciasto rozwałkować partiami na grubość 5 mm, podsypując mąką. Wycinać kółka za pomocą dużej filiżanki.
Jabłka obrać ze skórki, wyciąć gniaza nasienne i pokroić w grube plasterki.
Na każdym krążku położyć gruby plasterek jabłka i złożyć na pół. Jabłuszka posypać cynamonem, jeśli oczywiście lubicie. Nie zlepiać całkowicie ciasteczek, jabłuszko powinno być widoczne.
Piec w nagrzanym piekarniku do 200 C, aż ciasteczka nabiorą złotego koloru. Posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.
Smacznego.
http://kasiasarna.blogspot.com
24 października, 2016 o 10:01
bardzo lubię ciasta z dodatkiem twarogu, pyszny przepis!
kuchcik8
24 października, 2016 o 11:57
Dziękuje za komentarz. Pozdrawiam