Bardzo polskie danie, kapusta kiszona i golonka, mniam.
Golonkę doprawić solą, pieprzem, kminkiem, chilli, papryka słodka i wędzona. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć golonki. Jak golonki będą lekko brązowe dodać cebulki i pieczarki pokrojone w plasterki. Smażyć aż cebula zmięknie. Wlać trochę wody, zagotować i wymieszać. Wrzucić golonki golonki i całą zawartością patelni do garnka.
Dodać kapustę kiszoną, grzybki suszone, listki laurowe, ziele angielskie.
Gotować na małym ogniu do momentu, aż mięso będzie miękkie. Podawać z ziemniakami lub kluseczkami itp.
Bardzo dobre danie polecam.
arek
7 grudnia, 2018 o 15:25
ty wiesz ile gotuje się golonka ? a ty już ją podsmażasz pomyśl trochę chyba że kupujesz gotowce
Maria Gorlik
7 grudnia, 2018 o 15:32
Radzę dobrze czytać: wszystko pisze. Podsmażyć golonki itd. A co do gotowania nie podaję czasu ponieważ każde mięso gotuje się dłużej lub krócej. Zależy od tego jaka stara była świńka i czym karmiona. A gotowców nie kupuje. Pozdrawiam serdecznie
Anonim
5 marca, 2019 o 11:01
Przepyszna golonka kapusta jeszcze lepsza wszyscy moi goście się zajadali
Maria Gorlik
5 marca, 2019 o 14:02
Dziękuje za tak miły komentarz. Cieszę się ze smakowało. Pozdrawiam serdecznie