Dodawałam, smakowałam, kombinowałam i wyszło pysznie. Sos bardzo dobry, mięsko miękkie. Palce lizać. Polecam

polędwiczka

Polędwiczkę oczyścić z błonek i pokroić na plasterki o grubości 1 cm. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką, majerankiem, czosnkiem w proszku. Mięsko dokładnie wykulać w przyprawach.

Na patelni rozgrzać olej i wrzucić mięsko i boczek. Mięso obsmażyć z dwóch stron delikatnie tylko lekko zarumienić. Wrzucić cebulę pokrojoną w piórka i smażyć chwilkę. Co chwilkę zamieszać. Dodać musztardę, kukurydzę, pieczarki pokrojone w grube plasterki, marchew pokrojoną w kostkę. Wlać wodę, tyle żeby mięso było prawie przykryte. Zagotować i doprawić do smaku solą. Teraz już gotować na średnim ogniu aż mięso będzie miękkie. Czasami trzeba podlewać wodą, ponieważ podczas gotowania woda wyparuje. Jak już mięso jest prawie miękkie dodać ogórki kiszone pokrojone w kostkę. Na koniec nie dolewajcie już zbyt dużo wody, żeby nie powstała zupa 🙂

polędwiczki

Mąkę rozmieszać z małą ilością wody  i wlać do gotującego się sosu. Na koniec dodać śmietanę, wymieszać i gotowe.

Podawać z ziemniakami i dodatkowo ogórkiem kiszonym. Danie bardzo smaczne, polecam.

Smacznego