Słodkie obiady to coś co uwielbiam i chętnie się z Wami podzielę następnym przepisem.
Twaróg rozgnieść w misce, dodać żółtko, mleko, mąkę, szczypta soli.
Na stolnicę posypać mąkę, ciasto rozwałkować na grubość 1cm, pokroić na kwadraty. Jeżeli ciasto będzie zbyt klejące dodać trochę więcej mąki, ale nie za dużo. Owoce pokroić na kawałki i położyć na środku każdego kwadratu.
Zawijać kwadraty ciasta, formując knedle. Zagotować wodę z odrobiną soli. Wrzucać knedle do wrzątku i gotować 10 minut, powinny wypłynąć.
Z pozostałych nektarynek zrobić sos do polania, tylko zmiksować dodać cukier waniliowy. Gotowe
Śmietanę osłodzić według uznania i wsypać dodatkowo cukier waniliowy, wymieszać.
Knedle wyłożyć na talerz i polać sosem śmietanowym i sosem z nektarynek.
Smacznego
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.