Jest wersja zupy gulaszowej pomysłu mojej siostrzyczki. Są różne wersje tej zupy, na mojej stronie to już trzeci przepis na tą zupę, ale każdy trochę inny. Bardzo lubię tą zupę, jest syta i smaczna. Jak ktoś już raz zrobi, jestem pewna, że ta zupka będzie częściej gościć na stole 🙂

zupa gulaszowa

Na patelni roztopić masło i obsmażyć pokrojone w małą kostkę mięso wołowe, mięso musi lekko się zarumienić. Jak już mięso jest prawie zarumienione dodać drobno pokrojoną cebulkę, pieczarki, wyciśnięty przez praskę czosnek i smaż, aż warzywa lekko zmiękną, doprawić solą i pieprzem oraz chilli. Do dużego garnka wlać wodę, dodać vegetę lub wywar wołowy i całą zawartość patelni. Wymieszać, doprawić do smaku  i gotować na małym ogniu, aż mięso będzie prawie miękkie.

Następnie dodać kukurydzę, pokrojone w drobną kostkę ziemniaki, papryki pokrojone w kostkę, majeranek, przecier pomidorowy i gotować aż ziemniaki będą miękkie. Zupa powinna być ostra.

Polecam bardzo, zupka jest pyszna. Dzięki Małgosiu 🙂  xxx