Teraz papryka jest bardzo tania, warto przygotować papryczki w słoiczkach.
Papryczki umyć i po usunięciu gniazdek nasiennych pokroić na mniejsze kawałki. Czosnek obrać , papryczki chilli umyć i pokroić drobno.
Przygotować zalewę, wlać do garnka wodę i ocet dodać pozostałe składniki zalewy, doprowadzić do wrzenia. Do zalewy dodać pokrojone chilli , wymieszać.
Papryczki włożyć do słoików, dodać ząbki czosnku, chilli i zalać zalewą. Zawsze pamiętajmy żeby zwrócić uwagę, żeby w każdym słoiczku znalazły się wszystkie składniki zalewy. Do każdego słoiczka włożyć kilka listków natki pietruszki. Zakręcić słoiczki i gotować w garnku 10 minut od zagotowania się wody. Potem wyciągnąć słoiki z garnka i zostawić do przestudzenia i do piwnicy.
Pycha.
mopswkuchni.net
10 września, 2014 o 10:19
Piękne słoiczki. Zachęcam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2014. Dzisiaj już ostatni dzień.