Bardzo proste i szybkie danie ser się ładnie rozlewa po usmażeniu.
Mięso mielone wrzucić do miseczki, dodać sól, pieprz do smaku, majeranek,vegetę,klo jajko bułkę tartą i drobno pokrojoną cebulkę, dokładnie wymieszać, formować płaskie klopsy. Na każdym płacie klopsa położyć serek i dokładnie zawinąć, żeby cały ser był przykryty.
Możecie użyć każdy ser który się będzie ładnie topił, pokroić go na kawałki o wymiarach 2,5cm x 2,5 cm x 1cm.
Na patelni rozgrzać olej, smażyć klopsy na złoty kolor z dwóch stron. Smażenie zaczynamy od wysokiej temperatury, potem zmniejszamy temperaturę smażenia i smażymy chwilkę, żeby klopsy były przesmażone. Tak samo postępujemy z drugiej strony.
Podawać z ziemniakami i surówką, smacznego
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.