To jest bardzo stary przepis, mam go już do bardzo dawna. Robiłam je kiedyś bardzo często i niedawno sobie o nich przypomniałam. Bardzo dobre ciasteczka, można je przechowywać bardzo długo w zamkniętym pudełku.
Ciasto – bardzo proste w wykonaniu. masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać co chwilkę po jajku nie przerywając mieszania. Wsypać kleik ryżowy i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać.
Formowanie ciastek – nabrać ciasto łyżeczką i uformować kulki. Położyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, ułożyć w dosyć dużych odstępach, ponieważ ciasto podczas pieczenia się rozpłynie tworząc ciasteczka.
Pieczenie – nagrzać piekarnik do 190C i piec 10-15 minut, ciastka są już upieczone jak nabiorą złotego koloru. Zdjąć je z blaszki i zostawić do ostudzenia.
Włożyć zimne ciastka do szczelnego pudełka, zamknąć. W taki sposób mogą być przechowywane bardzo długo.
Są pyszne, polecam.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.