Bardzo smaczne curry, uwielbiam je i bardzo polecam. Szybko się je robi i smaczny obiad dla wszystkich.

Na patelni rozgrzać obydwa oleje, wrzucić pokrojoną w piórka cebulkę i smażyć aż lekko zmięknie. Następnie dodać pokrojone drobno ząbki czosnku, starty imbir, curry proszek, kurkumę, cynamon, musztardę, tamarid pastę, pomidory pozbawione skórki i pokrojone w kostkę. Wszystko razem smażyć około 30 sekund, dodać pokrojone w paski mięso, chili pokrojone drobno, odcedzone pędy bambusa,  wymieszać.  Posypać delikatnie solą. Smażyć aż mięso straci kolor surowizny.

Wlać wywar, wymieszać, gotować 2 minuty. Wlać mleczko kokosowe, wymieszać i zgotować. Doprawić w razie potrzeby.

Makaron ryżowy przygotować według instrukcji na opakowaniu.

Makaron polać sosem. Można posypać świeżą kolendrą.