Zrobiłam to ciasto z lekkim strachem co to będzie, ale ku mojemu zaskoczeniu – pycha. Wszystkim moim gościom smakowało. Mogę bez obawy polecić.
Galaretki rozpuścić w 750 ml wody, wymieszać i odstawić do zgęstnienia, ale nie całkowitego.
Do garnka wlać mleko, dodać cukier, cukier waniliowy i esencję waniliową, masło. Zagotować. Do gotującego się mleka powoli wsypywać kaszę manną i cały czas mieszać. Gotować i mieszać aż kaszka zgęstnieje.
Blaszkę o wymiarach 25 x 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia, boki również. Na dnie rozłożyć herbatniki. Wylać gorącą masę z kaszy manny, wygładzić i rozłożyć owoce u góry. Lekko je przydusić. Odłożyć ciasto do wystudzenia.
Następnie na owoce wylać tężejącą galaretkę. Odstawić do stężenia.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.