Wykonanie bardzo proste i nie wymaga dużo pracy. Super smakuje z kaszą, no i zdrowo.
Na dużej patelni rozgrzać małą ilość oleju, dodać pokrojony wędzony boczek. Smażyć, co chwilkę mieszając do chwili aż boczek się lekko stopi. Wtedy dodać cebulę i mięso pokrojone w 2cm kostki. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć do momentu jak mięso i cebula się zarumieni.
Podlewać wodą, dodać pozostałe składniki, smażyć na małym gazie, mieszając co jakiś czas do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Jeżeli sos jest za rzadki można zagęścić go mączką ziemniaczaną rozmieszaną w małej ilości zimnej wody. Wlać rozmieszaną mączkę ziemniaczaną, zagotować i gotowe. Posypać natką pietruszki.
Kaszę ugotować, położyć na talerze i polać sosem z mięsem.
Bardzo dobrze smakuje z kaszą , jest naprawdę dobre.
Smacznego
Ela
20 lutego, 2016 o 14:08
Gotowy.dodałam jeszcze warzywa z mieszanki włoskiej.Pyszny
kuchcik8
20 lutego, 2016 o 18:58
Super cieszę się. Pozdrawiam