Bardzo prosty, ale bardzo pyszny. Smak mnie zadziwił, byłam zaproszona na obiad i był ten gulasz. Niby to samo a jednak smak inny. Naprawdę super.

Wołowinę pokroić w drobne paski, przyprawić solą , pieprzem, papryką. W mące obtoczyć mięso, odstawić.

gulasz prosty do wykonania

Na  małej patelni roztopić masło, dodać pokrojoną drobno cebulę. Smażyć na małym ogniu, tak długo aż cebulka zmięknie ( nie może być brązowa).  Dodać przecier pomidorowy , zamieszać. Chwilkę smażyć.

Gulasz inaczej

Na dużej patelni , rozgrzać małą ilość oleju i włożyć mięso. Smażyć , cały czas mieszając, łatwo może się przypalić.

Gulasz pychotka

Jak już mięso się lekko zarumieni dodać obsmażoną cebulkę, kostkę rosołową, wlać trochę wody. Smażyć na małym ogniu do momentu aż mięso będzie miękkie.

ggulasz pomidorowym sosie

Jak mięsko będzie miękkie, dodać śmietanę , wymieszać i gotowe.

Dostałam ten przepis do Grażyny mamusi mojej synowej.. Jak jadłam nie mogłam się nadziwić jak fajnie smakuje.

Podawać z ziemniakami, makaronem, ryżem lub kluseczkami.

Dziękuję Ci za przepis Grażynko 🙂