Taki obiadek można podać z ziemniakami, ryżem, makaronem czy kaszą. Duży wybór można sobie wybrać co kto lubi.
Przygotowanie kurczaka – piersi kurze pokroić podłużne grube kawałki. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, obsypać włoskimi suszonymi ziołami. Dokładnie wymieszać.
Wykonanie – na patelni rozgrzać olej i wrzucić pokrojoną w piórka cebulę z posiekanym czosnkiem. Smażyć tak długo aż cebulka zmięknie i nabierze złotego koloru. Wlać wino i podgrzewać aż wino prawie wyparuje. Wrzucić kurczaka, pokrojone w paski suszone pomidory, pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć do momentu, aż kurczak straci kolor surowizny. Dodać pokrojony drobno szpinak wlać wodę. Tyle żeby mięsko do połowy było przykryte. Zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować 15 minut.
Dodać creme frache, posiekaną natkę pietruszki, wymieszać.
Nam bardzo smakowało, smacznego.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.