Proste i pyszne danie. Super smakuje z ryżem.
Jajka ugotować na twardo i obrać z łupinek.
Polędwiczkę pokroić w słupki. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso na lekko złotawy kolor. Po chwili smażenia doprawić mięso solą, pieprzem, papryką słodką i chilli. Dokładnie wymieszać. . Smażyć około 2 minut. Zdjąć mięso z patelni.
Marchew obrać i pokroić w cienkie paseczki. Gotować marchewki w lekko osolonej wodzie około 1 minuty. Odcedzić i odłożyć na bok.
Na patelnię na której smażyło się mięso roztopić masło. Dodać mąkę zamieszać. Natychmiast wlać wywar warzywny i mieszać podczas podgrzewania. Mąka musi się dokładnie rozmieszać nie może być grudek. Dodać musztardę, śmietanę, marchew, mięso i groszek. Wymieszać i gotować 2 minuty. Wrzucić posiekany koperek.
Udekorować ugotowanymi jajkami. Podawać z ryżem.
Smacznego.
Patryk
4 sierpnia, 2017 o 18:17
Bardzo fajnie wygląda te danie, chociaż pierwszy raz spotykam się z terminem ragout, koniecznie to wypróbuję
Maria Gorlik
4 sierpnia, 2017 o 19:36
Trochę inaczej się to pisze mała kreseczka nad u 🙂 ale w moim alfabecie nie mogę tego znaleźć. Danie pyszne, nam bardzo smakowało. Pozdrawiam