Por jest w mojej kuchni dosyć często, bardzo go lubię.
Schab pociąć na 1 cm kawałki, mocno rozbić. Doprawić solą i pieprzem z dwóch stron.
Nadzienie – na patelni roztopić masło, wrzucić pokrojony drobno por, gałkę muszkatołową. Dodać posiekane i zmiażdżone ząbki czosnku. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć aż por zmięknie. Zdjąć patelnię z ognia i dodać potarty ser.
Nadzienie rozłożyć na płaty mięsa i zawinąć. W jednej misce lekko rozbić jajko, a do drugiej wsypać bułkę tartą. Roladki obtoczyć w jajku i bułce tartej.
Smażenie – smażyć na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Pod koniec wrzucić pokrojone w grube kawałki pieczarki. Doprawić grzyby solą i pieprzem.
Podawać z ziemniakami. Smacznego
Lucyna
11 lutego, 2017 o 14:42
Z N A K O M I T E.:) Bardzo ciekawy smak. Nie miałam pieczarek za to miałam kurki. Fajny efekt na talerzu. Dziękuję po raz kolejny. Pozdrawiam.
Maria Gorlik
11 lutego, 2017 o 15:08
Dodałaś mi skrzydeł, dziękuję. pozdrawiam gorąco.