Tarta bardzo popularne ciasto z owocami.
Ciasto – wszystkie składniki razem połączyć, dobrze zagnieść. Zawinąć w folię aluminiową i do lodówki na 0,5 godziny.
Ciasto rozwałkować i umieścić w formie do tarty, brzegi również obłożyć ciastem. Na dno tarty położyć papier do pieczenia i obciążyć fasolą.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200C i piec 10 minut. Następnie wyjąć tartę i zdjąć obciążenie z fasoli i piec następne 10 minut, ostudzić.
Masa – kremówkę ubić na sztywno, dodać śmietan fix. Dodawać po łyżce serka mascarpone i cukier puder. Wszystko delikatnie wymieszać. Dodać owoce.
Zostawić część malin na górę do dekoracji. Wyłożyć masę na podpieczony dół tarty.
Galaretkę rozmieszać w 1 szklance wody, ostudzić. Gęstniejącą galaretkę polać na górę tarty.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.