Ciasto jest rewelacyjne, proste i smaczne.
Upiec biszkopt, jest na mojej stronie. patrz tu http://kuchniapokolen.pl/biszkopt-mojej-mamuski-zawsze-wychodzi/
Krem budyniowy – budynie rozmieszać w małej ilości mleka, pozostałe mleko zagotować. Jak już się będzie gotowało dolać rozmieszane budynie i gotować aż zgęstnieje.
Do gorącego budyniu wrzucić kostkę masła i mieszać mikserem na szybkich obrotach.
Jak już ładnie się połączy , wylać krem budyniowy na zimny upieczony biszkopt.
Rozłożyć truskawki na kremie.
Dwie galaretki truskawkowe zalać 3/4 litra wrzącej wody i wymieszać. Zostawić do zgęstnienia.
Jak już jest prawie gęsta rozlać galaretkę na truskawki i pozostawić do całkowitego zgęstnienia galaretki.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.