Jest to zupa szparagowa z dodatkiem curry.
Do garnka wlać wodę osolić dodać vegetę i wrzucić obraną i pokrojoną marchew oraz szparagi. Gotować, aż warzywa będą miękkie. Wyciągnąć szparagi i pokroić na kawałki, główki odłożyć. Dodajemy wino i cukier oraz szparagi oprócz główek i gotować zupę na małym ogniu około 10 minut. W małym garnuszku, roztopić masło dodać curry dodać mąkę. Smażyć chwilkę, cały czas mieszać. Nie pozwolić żeby zbrązowiało. Następnie powoli wlewać czysty wywar ze szparagów, stale mieszając trzepaczką, żeby nie było grudek. Wlać śmietanę i nie przerywając mieszania chwilę podgrzewać, ale już nie gotować.. Wlać wszystko do zupy.
Żółtka ubić lekko i powoli wlewać wywar z zupy. Jak już żółtka są zahartowane wlać do zupy i podgrzewać kilka minut, ale już nie gotować. Zupę zmiksować bardzo dokładnie. Na talerze lub do miseczki włożyć główki szparagów i zalać zupką. Podawać z chlebkiem lub bułeczkami.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.